Feed on
Posts
Comments

Nødvendig utstyr

Det sies ofte at det å trene er rimelig, man trenger ikke mye utstyr. Spesielt hvis man skal jogge eller bare trene hjemme i stuen.
Dette stemmer absolutt i begynnelsen. En gammel treningsbukse og noen slitte sko kan være alt man trenger.

Men etter hvert som man blir sprekere og øker treningsnivået, så vil man også føle et behov for å kunne ha bedre utstyr.

Treningssko

Løping, turer i skog og mark, sykling; dette er trening hvor man har behov for gode sko.
Jogging og det å gå lange turer i skog og mark innebærer slitasje på ledd, leddbånd og andre strukturer i beina. Jo tyngre kroppen er når man begynner å jogge/gå tur, jo større er belastningen. Dette kan føre til at man fort får belastningsskader i beina, noe som igjen fører til at man må stoppe å trene en stund.

Så det å ha gode sko er helt essensielt, men disse kan fort være dyre. Det finnes heldigvis mange sportsbutikker som jevnlig har salg på gode joggesko og andre treningssko.

Gode sko, med nødvendig støtte og godt grep, er også svært viktig hvis man skal gå på tur i ulendt terreng. Det er lett å få en vridning hvis man tråkker feil. I tillegg er det lett å skli hvis skoen ikke har godt grep. Så det gjelder å ha rett fottøy.

Treningstøy

Treningstøy bør puste godt så svetten transporteres bort fra kroppen for en bedre og mer behagelig treningsøkt.
Skal man trene ute bør det ytterste skallet være vindtett så man ikke blir for kald.

I tillegg så er det viktig at man føler seg komfortabel i klærne. De bør sitte tett inntil kroppen så det er lett å bevege seg, men ikke så tett at man vil synes det er for avslørende.

Heldigvis så har treningstøy industrien blitt klar over at folk har mange forskjellige ønsker og behov når det kommer til treningsutstyr, så utvalget er blitt mye bedre med årene.

Vi sørger for å kunne vise frem de aller beste!